Полицията в Пловдив даде още подробности за ареста на дрогирания шофьор, забил колата си в местния КАТ.

„Получихме сигнал за лице, което е в неадекватно състояние и има странно поведение. При извършените справи колегите в отдел „Регистрация” установяват, че мъжът е с отнета шофьорска книжка. Позиционирахме се на ул. „Напредък”. Знаехме номера на автомобила. Изчакахме около 10 минути, за да мине шофьорът оттам.

Тръгнах да го спирам с палка, но той спря на около 15 метра. Отвори си багажника, започна да се прави, че рови нещо. Придвижих се и му поисках документите. Започна да се държи нервно. Влезе в колата. Прецених че ще е добре да му извадя ключовете от колата, за да не стане беля.

В момента, в който исках да отворя вратата, той се заключи вътре и колата мина през краката ми на заден ход. Отзад имаше автобус и затова нямаше как да мине, даде отново първа скорост и тръгна към нас. Сви във входа, в който излезе, последваха бесни обиколки. На задния вход се блъсна в колона. Затворихме изхода.

Хората избягаха по тротоарите иначе можеше да има фатални последици. Изкарах оръжие, след като тръгна срещу нас с автомобила. Вариант беше да стрелям в гумите му. Но имаше над 50 души и затова не го използвах”, разказа младши инспекторът Николай Фурненски, цитиран от Нова телевизия. 

По думите на Ангел Гьондров, друг младши инспектор, мъжът е казал, че е на антидепресанти и вероятно за това е дал положителна проба за наркотици. Поискал кръвна проба. Затова органите на реда го закарали в УМБАЛ „Св. Георги”. След това е бил арестуван.

Полицаите споделиха, че хората в района много се уплашили. След залавянето на мъжа, те ги аплодирали.

Прокуратурата поиска постоянното задържане под стража за 49-годишния дрогиран шофьор, който участва в полицейска гонка пред КАТ-Пловдив. Повдигнати са му три обвинения.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук