45-годишният Кирил Стоянов и Цанко Петрунов, на 44 г. са осъдени за убийството на бездомника Лалко Журков, пише Plovdiv24.bg.

Клошарят бе пребит зверски на 7 юли 2021 година близо до Джумая джамия. Първият ще лежи в затвора 15 години, а вторият - 17.

Лалко се познавал с двамата от дълго време. Често са били заедно в градинката на Джумаята и пиели почти всяка вечер. Последните два дни бездомникът дори е живял в дома на един от убийците си. Преди инцидента, тримата отново пиели алкохол в градинката, когато започнал скандалът.

Причината за това станала малолетна девойка. Според свидетелски показания Лалко седнал до момичето и започнал да го опипва. Възмущението от неговата постъпка приятелите му по чашка решили да му покажат с бой.

Удряли го с ръце по главата. Побоят продължил около 10 минути, за което време двамата нанесли на бездомника повече от 20 удара в главата. Той паднал на земята и не успял да стане повече. Вместо да му помогнат, те продължили да пият. 

Сигналът за човек в безпомощно състояние бил подаден от случайни минувачи. Пристигналият на място медицински екип констатирали смъртта на Лалко.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук