Срамувам се, че участвам в такова огромно дело. Не съм имала досега никога проблем с държавата. Това заяви през сълзи Цветка Тодорова - една от българките, обвинени и съдени за престъпна схема, ощетила английската социална система с близо 54 милиона паунда, предава БНТ.

Проговори българка от групата с 50-те милиона в Лондон, версията й е сензационна

В дома й във Великобритания са намерени около 14 000 паунда кеш, за които тя твърди, че са част от спестяванията на съпруга й.

"Мъжът ми е строител. Внася повечето пари вкъщи. Срамувам се да участвам в такова огромно дело. Не съм имала никога проблем с държавата. Издържат ме мъжът ми и родителите ми в България. Баща ми е от 45-годишна възраст пенсионер, взима таван на пенсията. А аз, за съжаление, изхарчих парите на родителите си и вместо аз да ги издържам сега и да им помагам, те ме издържат..", добави още Тодорова през сълзи. И поиска прошка от близките си.

"Не мога да се отблагодаря доживот на мъжа ми за търпението и на родителите ми за помощга. Моля се само да ми простят за всичко, което им причиних!", добави още Цветка Тодорова.

Както вече стана ясно, предсрочно от британския затвор беше освободена една от петимата обвинени в престъпна схема българи, ощетили английската социална система с близо 54 милиона паунда.

На 30 май британски съд произнесе присъдите им, като Цветка Тодорова беше осъдена на 3 години затвор. По време на процеса представител на Кралската прокуратура разкри, че заради схемата са докарвали специално хора от България, за да кандидатстват за различни социални плащания.

Повечето от тях, от района на Сливен. Разследването по най-големия подобен случай в историята продължава, както на Острова, така и в България.

Следващата дата на делото е на 27 юли тази година, когато ще се реши и изхода от него.