Двама 50-годишни бургазлии са подали сигнал в Четвърто Районно управление – Бургас, че са нападнати и заплашени от служители на охранителна фирма, пише "Флагман".

Единият от мъжете, който първи отишъл в полицейското управление, е станал неволен свидетел на инцидента до спирка Капчето в ж. к. "Меден рудник", при който, според показанията му, гардовете нанасяли удари в областта на лицето на водач на автомобил, паркиран зад друга кола на бул. „Захари Стоянов“, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Бургас. 

Бургазлията, който видял ситуацията, се намесил, с цел предотвратяване на възникналия конфликт, при което двамата мъже от охранителната фирма насочили агресията си към него и единият от тях го заплашил, държейки нож в ръцете си.

Малко по-късно в Четвърто Районно управление – Бургас се явил и пострадалият – другият 50-годишен бургазлия, който заявил, че докато управлявал личния си автомобил „Рено Канго“, с бургаска регистрация, извършвайки „изпреварване“, ограничил движението на служебния автомобил на охранителната фирма, намиращ се в лявата пътна лента.

В района до спирка Капчето на бул. „Захари Стоянов“ между пътуващите в засечения автомобил и 50-годишния бургазлия възникнал спор, вследствие на който му е нанесен удара, довел до кръвотечение от областта на носа. При извършения последващ преглед в УМБАЛ-Бургас не са установени фрактури по носа и челюстта, става ясно още от полицейската хроника. 

В резултат на полицейските действия на служители от Четвърто Районно управление - Бургас е установена самоличността на служителите от охранителната фирма – това са двама бургазлии на възраст 23 и 25 години, които са задържани за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук