27-годишният Йовчо Николов, който според разследващите е извършил въоръжен грабеж на казино в Свети Влас пристигна в Съдебната палата на Бургас. Той бе конвоиран до зала №4, където в този момент Бургаският окръжен съд гледа мярката му за неотклонение, пише "Флагман". 

Прокуратурата иска постоянен арест за Йовчо, за когото според тях са събрани достатъчно доказателства, че е извършил грабежа в игралната зала на 3 февруари. Разпитани са множество свидетели. Йовчо е разпознат от крупието срещу което е насочил пистолет. 

По досъдебното производство показания са дали и двама очевидци, които са открили захвърленото оръжие. Все още не може да се установи дали става въпрос за боен пистолет или газов. Много е вероятно да е преправен, довериха наши източници. 

Прокурор Христо Колев бе категоричен, че са събрани достатъчно доказателства, които да свържат 27-годишния мъж с престъплението. Той се оказва с богато криминално досие - осъждан е за шофиране след употреба на наркотици, кражба на лек автомобил и катастрофа със същото МПС. 

Адвокатът на Йовчо - Веселина Василева, настоя да му бъде наложена по-лека мярка, а в коридорите на Съдебната палата днес бе и приятелката му, която плачеше неутешимо. За нея Йовчо е невинен. 

Самият той до момента не е дал обяснения. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук