38-годишният бургазлия Марин Русчев, който бе арестуван за забитите кирки в два украински джипа, бе освободен от ареста с гаранция от 2 000 лева, наложена му от Районна прокуратура-Бургас, пише Флагман.бг.

Русчев е привлечен като обвиняем по чл.216 от Наказателния кодекс (НК) – за увреждане на чуждо имущество. Предвиденото наказание е от 0 до 5 години.

Той е подведен под отговорност по обвинение, което не се води тежко според българския НК. Щетите по двата джипа са остойностени на 2600 лева, а освен това той е съдействал на разследването, което се счита за смекчаващо вината обстоятелство.

Русчев, както се оказа, е с досие, но към този момент се води реабилитиран. От 2019 година Русчев е чист пред закона. В миналото e осъждан за грабеж, кражба на автомобил и държане на наркотици, показа проверка на сайта.

Именно заради това и разследващите разполагат с неговото ДНК, което бе открито в забитите кирки в двата украински джипа. 

Марин направи пълни самопризнания и за двата случая – на ул.“Карлово“ в ж.к.“Лазур“ и на ул.“Слънчеви хълмове“ в ж.к.“Меден рудник“. Той е шокирал разследващите, след като е обяснил, че го направил, защото много се карал със съпругата си, която е украинка и заради това намразил всичките й сънародници. Джиповете, които са станали обект на агресия са избрани случайно от него и нито един не е в района, в който живее.

Марин е адресно регистриран в ж.к.“Зорница“, но живее с жена си и двете си деца на ул.“Вардар“ в ж.к.“Братя Миладинови“. Сега той е на път да загуби и добре платената си работа на бургаско пристанището. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ