Съдия Събчева, която разглеждаше делото срещу мен, не ми осигури справедлив съдебен процес в продължение на 4 години. Това се случи под патронажа на двамата прокурори Атанас Янков и Албена Георгиева. Онзи съдебен състав изпълняваше всяко тяхно желание, гледайки ги като куче в очите. Четири години съм невинен, задържан при престъпници и наистина това вече е нетърпимо, пише marica.bg.

Моля съда да направи всичко възможно да не позволи повече бавене на процеса. В следващото  съдебно заседание лично ще поискам отвода на прокурорите, които миналата седмица скандално си тръгнаха от заседанието, в което трябваше да се разглежда мярката ми за неотклонение.

Бих нарекъл тяхното поведение престъпно. Аз също съм юрист, но не се занимавам с наказателни дела. Сигурен съм, че с това напускане са извършили престъпление по НПК, в качеството им на длъжностни лица, тъй като ме лишиха от провеждане на дело.

 Прокурорката твърди, че съм казал, че аз съм бил много доволен от хора, които не познавам, и които утре могат да ми дадат 15 или 20 години. Няма как да бъда доволен – нито едно мое искане не било удовлетворено от тях. Никога не съм изразявал становище, че съм бил благодарен или доволен. Това е лъжа.

Когато прокурор Янков си тръгна, извършвайки според мен престъпление от общ характер, хулиганство и прокурорски произвол, той изви ръцете на правосъдието и даде ясен знак на съдиите да се страхуват.

Имам основание да бъде недоволен от това, че прокуратурата всячески жонглира с правомощията дадени ѝ от закона да удължава процеса максимално дълго. Крайно време е мярката ми за неотклонение да бъде изменена в по-лека такава и делото да почне да се разглежда по същество.