С минорно настроение влезе Атанас Червенков - Райфъла в първото си съдебно заседание за 2018 година. Въпреки това, той честити новата година на магистратите, но даде ясно да се разбере, че поддържа обвиненията от декемврийския процес, че прокуратурата шиканира. Атанас Червенков отново поиска по-лека мярка, пише "трафикнюз".

Празничните приветствия не свършиха работа и искането на бизнесмена и неговия защитник от предното заседание - отвод на прокурорите по делото, не бе уважено. 

Държавният обвинител пък настоя Иван Станчев и Йордан Налбантов да бъде извикан като свидетел, тъй като според него, те щели да потвърдят, че има опасност Райфъла да извърши друго престъпление. Станчев щял да заяви, че е лъжесвидетелствал в полза на Райфъла. 

Сузана Алекова, защитник на Райфъла, се обяви твърдо против показанията на Станчев и Налбантов да бъдат кредитирани от съда и припомни, че Апелативен съд не ги е допуснал до разпит.

Междувременно тя предостави на съда жалбите за условията в затвора. Измежду доказателствата беше и мъжът, гинещ от спин в мизерия.

Жената на Райфъла Евелина Червенкова неизменно и този път кръжеше около мъжа си и публично заяви, че не иска да се запознава с материалите на прокуратурата.

"Не може да се позовават на показанията на престъпник с 54 присъди -  Налбантов и един лъжесвидетел", изтъкна тя, подкрепяйки адвокатската пледоария. 

Райфъла пък отправи нови обвинения, този път към един от доскорошните му съкилийници. Той заяви, че Йордан Налбантов му е поискал 70 000 лв да му помогне да му изменят мярката в по-лека и му откраднал маратонки "Адидас". 

"Всичките ми беди започнаха като ми открадна маратонките", подметна суеверно Райфъла. 

Припомняме, че днешното заседание се провежда след скандалното декемврийско, което беше отложено, тъй като отвод бе направен на съдебния заседател Соня Христова, която по време на делото сама заяви, че няма да участва. Бе поискан отвод и на съдията-докладчик, но съдебният състав отказа да я смени, тъй като нямало мотив за такова решение. 

Самият Червенков настоя процесът да продължи в този състав, защото според него всичко това било игра на прокуратурата, за да се бави делото и да го държат в ареста. "Просто искам този кошмар да свърши!", заяви Райфъла. 

Нямаше как това да се случи в рамките на календарната година, тъй като съдът отложи поредния епизод от съдебната сага за днес, за да може новият съдебен заседател, който ще бъде избран на случаен принцип, да се запознае с материалите по делото.