Британската гражданка Черил Ивека, беше съдена за натрапчиво поведение в социалните мрежи по отношение на бившия си любовник, с когото се запознала в Tinder, съобщава Daily Mail.

Съдът е осъдил 26-годишна жена на една година условно, наложил ѝ глоба и забрана да се доближава до жертвата си за срок от 2 години. 

Черил и Пол Айри се запознали в Tinder и се срещали известно време. Пол решил да се раздели с жената, когато започнала да го контролира маниакално и му забранила да съхранява в телефона си номерата на приятелките му.

След раздялата им жената преследвала яростно бившия си любовник в продължение на месец и половина. Тя му изпращала многобройни нейни голи снимки и заплашвала, че ще се самоубие, ако Пол не се върне при нея. 

Също така жената създавала фалшиви акаунти в Instagram, Snapchat и Facebook, чрез които се опитва да постигне взаимност от Пол, заплашвала семейството и приятелите му, за да го застави да ѝ се обади. 

Пол Айри каза пред съда, че дори е изгубил бизнеса си поради необходимостта да премахне данните на компанията си от социалните мрежи. 

Въпреки налудничавите ѝ действия, Черил била освидетелствана като здрава и осъдена, тъй като не успели да установят дали страда от психични разстройства.

Превод: БЛИЦ