Смятам, че убийството в Нови Искър може да е от ревност, при това тежка ревност. Росен Ангелов е осъзнал, че любимата му е избрала друг, прекарал е една Коледа сам и е стигнал до този зверски акт. Това каза в предаването "Офанзива" по Канал 3 бившият главен секретар на МВР Николай Радулов.
"Трудно ми е да съдя как се е случило всичко, защото това е въпрос на възстановка на конкретната обстановка. По начало това престъпление не е обичайно и не можем да го прикрепим към някакви шаблони. Според мен Росен Ангелов е планирал убийството, ако не се разбере с жената. Тя е убита първа и после всички останали в къщата. Все пак това са само предположения. Моето предположение е, че убийствата са станали след 00.00 часа в новогодишната нощ. Мъжете може да са били пийнали, да са били унесени, бабата е била неподвижна. Всичко това предполага, че чисто физически убийството е било лесно за извършване. Това за алкохола ще го разберем много лесно - след като излязат резултатите от аутопсията", добави Радулов.

 "Убиецът е знаел, че в къщата има много хора. Най-вероятно Кети му е казала, че всички знаят, че тя излиза. От гледна точка на престъпника - той не е искал да оставя никакви свидетели. Те са знаели, че Кети излиза. Може да са знаели, че излиза на среща с него. Не знам колко близка е била жената с останалите убити и дали им е споделяла, че има среща с Росен. Има някои неща, които ме смущават. Смущава ме, че всички го наричали "горския човек" и в същото време разбираме, че този човек нямал почти никакви приятели. Явно "горския човек" го наричат само главният прокурор и главният секретар на МВР.

Все още не са изясни и кои са приятелите на Росен Ангелов. Странно е, че все още никой не е виждал Ангелов и то отпреди Нова година, даже няколко седмици преди Нова година. Явно неговите действия са резултат от странна логика, която обаче действа. Даже може този човек да не е убиеца и ние сега да си водим един празен разговор", завърши Радулов.