Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем Бейсим Салим, на 55 г.,  за това че на 29.11.2021 г. в с. Сърница, общ. Минерални бани, обл. Хасково, направил опит умишлено да умъртви М. М., като деянието не е довършено по независещи от него причини – престъпление по чл. 115, вр. чл. 18, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Той е обвинен и за това, че на същата дата и място се заканил с убийство на М.М. с думите: „Ще те трепя“ и насочил към него самоделна ловна пушка - едноцевна. Престъплението е квалифицирано по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Бейсим Салим е привлечен като обвиняем и за държане на огнестрелно оръжие  - самоделна ловна пушка-едноцевна, предназначена за стрелба с ловни патрони, без да притежава за това надлежно разрешително – престъпление  по чл. 339, ал.1 от Наказателния кодекс.

От събраните при разследването доказателства може да се направи обосновано предположение, че  Бейсим Салим е извършил деянията, за които му е повдигнато обвинение. Той е бил задържан на 30 ноември 2021 г. на територията на област Кърджали, след като се укрил от органите на МВР, които го издирвали. 

В момента обвиняемият се намира в болница, където е под постоянна охрана. Той е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. 

Действията по разследването продължават.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ