Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем по бързо производство Г.Й., на 37 г., за това, че на 29.11.2021 г., в гр. Пловдив, при условията на опасен рецидив, чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот, е направил опит да отнеме чужди движими вещи от владението на д-р Иван Димитров, на 52 г., без неговото съгласие, с намерението незаконно да ги присвои. 

Престъплението е останало недовършено поради независещи от крадеца причини. 

Както БЛИЦ съобщи, снощи около 22 часа Г.Й. влязъл в жилището на медика с намерението да извърши кражба. Към 22 часа собствениците се върнали и установили, че той се намирал в едно от помещенията. Там влязъл, след като разбил прозорец. Съпругата на д-р Димитров-Жулиета, първа видяла апаша.

Само в БЛИЦ: Първи подробности за новия нагъл обир в дома на д-р Димитров, който уби Жоро Плъха

Този път обаче, вместо да стреля по престъпника, лекарят и жена му подали сигнал на тел. 112. Пристигналите на място полицейски служители задържали Г.Й. В него били открити ключ за лек автомобил, дистанционно, няколко бутилки с алкохол, връзка със секретни ключове и др.

Г.Й. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Г.Й. е осъждан. За последно е излязъл от затвора през април 2021 г.

Нов апаш влезе да краде в дома на д-р Димитров, който уби Жоро Плъха, и ето какво се случи!

Припомняме, че преди няколко години д-р Димитров застреля Жoро Джевизов, известен като Жоро Плъха. Последният беше един топ крадците, които обираха от години жилища и гаражи и тормозеха цял Пловдив. Д-р Димитров взел пистолета си, слязъл в гаража и стрелял по Плъха. Крадецът избягал, а на другата сутрин беше открит в близост до дома на лекаря мъртъв.

Д-р Иван Димитров беше арестуван, цялата страна се вдигна в негова защита. В крайна сметка съдът оневини медика и излезе с решение, че е стрелял при неизбежна самоотбрана.  

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!