Брутално нагъл сериен крадец обира възрастни жени в центъра на София посред бял ден. Редакцията на БЛИЦ разполага с кадри от охранителна камера, които са заснели последното му нападение на 8 август, вторник.

В този ден, на централната столична ул. „Струмица“, на обяд, престъпникът е ограбил, изпозлвайки сила, над 80-годишна възрастна жена. От кадрите е видно, че е издебнал жертвата, вървейки след нея, ударил я е и я е свалил на земята, а след това й е смъкнал всички ценности и й е взел портфейла. В същия ден се оказа, че и друга възрастна жена е била жертва на същия рецидивист, след като е взела пенсия. От предния ден отново има регистриран сигнал срещу крадец със същото описание, пак след нападение над баба. Благодарение на записите от охранителната камера и след подадените сигнали, СДВР организира акция и снощи извергът е задържан. Името му е Цветан Валентинов Петров, от Червен бряг.

Той е бил разпознат от част от жертвите си, има над 40 регистрации за обири с побой над възрастни хора. След всеки „успешен“ ден на кражби, престъпникът се е връщал в Червен бряг, каквато е класическата схема, за да не бъде открит. В момента той е в ареста на 1 РПУ, очаква се гледането на мярката му от прокуратурата. След разпознаването му жертвите се молят той да не бъде пуснат на свобода.
 Анелия Попова, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!