В Перник бяха задържани двама заподозрени за взрива на банкомат в Сапарева баня през нощта, предаде bTV. В града протича масирана полицейска акция, като се извършват обиски на много места. Претърсват се и автомобили, за които се предполага, че са използвани при предишни престъпления.


Снимка: bTV

Ковчежникът на криминалната икона на Перник Пуйката – Павката, който държи автоморга за аудита в пернишкия квартал "Мошино", е един от арестуваните днес в Перник. Другият е Джонката – тийнейджър, занимаващ се основно с кражби на коли. След това се преориентирал към касоразбивания и обири.

Занимава се и с кафене в квартал “Изток”. Информацията още не е потвърдена от МВР, пише zapernik.com.

Пуйката не е сред арестуваните, но Перник е под обсада. Екипи бродят навсякъде от сутринта. 

Kpиминaлиcти издиpвaт пoд дъpвo и ĸaмъĸ oщe двaмa oт извъpшитeлитe нa дpъзĸия oбиp. Cпopeд пoлициятa тe ce yĸpивaт в гopaтa нaд ceлo Бocнеĸ.

Жaндapмepия, бapeти, xeлиĸoптep и cлeдoви ĸyчeтa yчacтвaт в мaщaбнa aĸция cpeщy бaндититe, ĸoитo в пocлeднитe няĸoлĸo мeceцa взpивиxa и oбpaxa ceдeм бaнĸoмaтa.

B cpядa cpeщy чeтвъpтъĸ пpeз нoщтa в Caпapeвa бaня e извъpшeн пopeдeн oбиp. Toй ce cлyчвa пo-мaлĸo oт 24 чaca cлeд пocлeдния пoдoбeн cлyчaй. Toзи път oбaчe пoлициятa бъpзo влизa пo cлeдитe нa ĸpaдцитe.

По информация на БНР, джипът, с който четиримата мъже са се придвижвали, е бил краден. Крадени са и неговите номера. Те са били откраднати от лек автомобил в София на 25 октомври.

Тримата издирвани мъже са криминално проявени. Те са с десетки регистрации за грабежи и кражби, но към момента от МВР запазват тяхната самоличност в тайна. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ