Мненията на двама експерти в различни области за масовото убийство в Нови Искър отново развихриха страстите на коментиращите в мрежата. 

Цветеслава Гълъбова, директорът на психиатрична болница „Св. Иван Рилски”, където е работел синът на Неделчо, 20-годишния Георги, смята че убийството е от страст и е извършено от психопат.

Мнението на бившият шеф на Националната полиция генерал Васил Василев е, че откритата убита и захвърлена в кладенец Кети е един от ключовете за разкриването на престъплението.

Ето част няколко от коментарите на читатели на БЛИЦ под тези две информации с мненията на експертите. Особено интригуващ е „Някой си”, който директно посочва гореща следа към вероятен извършител на жестокото престъпление - млад местен мъж.


? 03 Януари 2018, 19:55
Всичко мирише на ревност. Най-вероятно жената е имала извънбрачна(ако може да се говори така, защото и двамата убити са имали предишен брак) връзка. В друго интервю майката на убитото момче разказва, че синът и е убит с няколко куршума, а бащата на момичето - с над 10. Кети е изкарана на сила и след това и тя е убита. Според мен отново Кети е кръшнала, но този път любовника е бил психопат. Усетила се е, искала е да се отърве по женски, зарязала го е, а оня е превъртял, взел е оръжието(оръжията) и ги е изпозастрелял. Но всички без нея - нея я е оставил да гледа и да страда, защото според него "тя е виновна за всичко". Доказателство за яростта му са десетте куршума в тялото на Неделчо. А Кети е трябвало да гледа.

размисли на глас 03 Януари 2018, 20:15
Престъплението е хладнокръвно, имаме 6 трупа, с множество огнестрелни рани. Най-много в телата на бащата и сина му. Извършено е с гняв и омраза, безпощадно. Навръх Нова година, когато семействата празнуват, хората се веселят. Жената е убита отделно, извън къщата. Възможно е първо нея да са завлекли в гората, или тя да е отишла там на среща, да не се е съгласила с желанието, искането или настояването на извършителя и да е била убита. След което да е избито и семейството, точно с омраза, защото примерно тя е отказала да последва извършителя, заради любимите си хора. Може да е бил някой трайно влюбен психопат-социопат. Може да е бил бивш любовник. Нещо някъде се споменаваше и за бивш затворник-любовник. Но някой е бил много зъл, отхвърлен и се е почувствал непростимо пренебрегнат, за да няма нищо за губене и да избие толкова много хора, които са му пречели да постигне личното си щастие. От друга страна, сякаш това не е по силите само на един човек. А и един човек би допуснал много грешки и би оставил много следи след себе си. Чисто физически ми е трудно да си го представя да е извършена цялата тази касапница само от едно лице. Ако са били няколко килърите, може да са били наети или от някой отхвърлен влюбен или да е наказателна акция от мафиотска структура. Доста професионално е сякаш изпълнението, обмислено, планирано до минута. Не е извършено под моментен афект или спонтанно взето решение. Стрелба, с по 8-10 патрона на труп. Вероятно е имало заглушител. Може кучето да е познавало извършителя и той затова да го е убил, за да не го издаде при разследването. Вероятно част от застреляните е с цел да няма живи свидетели, което пак говори, че лицето може да е познато на семейството. Ако бяха мафиоти, те биха били с качулки и биха останали анонимни като непознати лица. Само да добавя, че ако бизнеса на семейството е бил свързан с тирове /оборудване или превоз, не разбрах, все едно / но с тези тирове могат да се пренасят всякакви работи, за много пари, и ако те са отказали, или не са били коректни, може затова да е последвал този масов разстрел. Ако изобщо е вярно това за тировете и семеен бизнес, защото доколкото става ясно се проверяват някакви нефелни и стари техни фирми, което означава, че не се имали кой знае какъв актуален бизнес. Престъплението е умишлено, добре планирано, много брутално, жестоко, безпощадно. Да избиеш като кучета една фамилия от 6 души, с множество огнестрелни рани, без да им оставиш и капчица надежда за живот, и то на връх Нова година, събрани да празнуват заедно като едно истинско семейство, има върху какво да мислят криминалните психолози и разследващите следователи.

почерк 03 Януари 2018, 20:45
само мафиотите избиват по този начин , загледай се в татуса на бащата на рамото на една от снимките ,имал е стари сметки за разчистване ,участвал е в схеми и далавери и е обучавал дори сина си в занаята , за съжаление лихварите са станали безмилостни ...
 
чуденка 03 Януари 2018, 20:45
Добър примерен анализ и предположения, но не разбрах защо ще застреля кучето ако го е познавало и как то би го издало ? Сещам се за някаква логика, но аз мисля, че по-скоро е гръмнал кучето, защото е лаело или пък не познавайки нрава му е искал да бъде сигурен, че няма да го нападне, все пак немската овчарка е доста интелигентно куче ! Мафиотски истории са напълно изключени според мен, та бабата е на 72 години, а момчето приятел на момиченцето е напълно непознат. При поръчково убийство се следи жертвата за която е платено и ако има нежелан свидетел , то той е случаен и не са 5 или 4 човека.За любовна сага-трилър съм напълно съгласен и вероятно е точно това, дори за няколко милиона няма кой да нареди да се избие всичко дето мърда в една къща, а и ако въпросните са измамили някой с милиони, те трябва да са познати на цяла Европа, чак такива скрити измамници няма и в крими романите. Дано се разбере по-скоро, но ми се струва, че при липса на мотив, полицията не е в много добро настроение.

граф Съри 03 Януари 2018, 20:38
Майката на Боби каза, че е щял да празнува с трима приятели, но понеже родителите не са пускали приятелката му е останал с нея. Те можеха да са живи ,ако празнуваха отделно. Кети е централната фигура, защото тя е липсвала от къщата и е убита другаде. Ключов момент е, че Георги е бил повикан от баща си по телефона, заради възникнал проблем и е казал на колегите си, че ако не се върне до 30 минути, никога няма да се върне....Нещо се е случило, малко преди полунощ и сякаш не е било неочаквана изненада ,но не са потърсили помощ....опитали са да решат проблема сами.Кети е отишла на среща или е била отвлечена. Телефоните им проверени ли са с кого са говорили, всеки за последно?! Защото майката на момчето казва, че неговия е давал заето около полунощ ,но тя не е успяла да се свърже със синът си.

Някой си 03 Януари 2018, 20:43 Търсете мъж на възраст между 30 и 40 години. Несемеен. От Нови Искър. Живее сам или с родителите си близо до къщата на убитите. Причината за убийството е скорошно спречкване между него и убитият баща, при което те са се засекли с автомобилите и е възникнал скандал между двамата, който е бил подклаждан от Кети. Младият мъж не е издържал и е счупил стъклото на БМВ- то, след което е бил БИТ от мъжа й. Това силно го е унижило, а подиграващата му се Кети го е довела до ръба. Планирал е убийството не повече от три дена. Извел е жената насилствено от къщата, а не я е убил на място за да може да я гледа как се е гърчи психически, връщайки си го за гаврите й, когато е ял бой от мъжа й. Най-вероятно този млад мъж е забегнал в Гърция, където е пребивавал и преди.

Бел.ред. По-рано през деня друг читател на БЛИЦ посочи, макар и не толкова конкретно, аналогична версия:

Бай Шерлок 03 Януари 2018, 15:54
Счупено и непоправено от автомонтьор стъкло, говори за съвсем скорошно пререкание. Убиеца и човека счупил стъклото вероятно са един и същ. Бащата е мутроподобен тип, със счупен нос, ловджия и рибар. Лесно си представям ескалирал конфликт в който убиеца е бил унижен от него, т.е. набит след като му е счупил стъклото. Вероятно колега ловджия или рибар, а може би бившият мъж на жената.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ