Това лято труженички на любовта по морето няма да има. Топ сводникът на Черноморието Калин Витанов отива в ареста. Току-що Районният съд в Бургас реши да му наложи мярка за неотклонение "задържане под стража", пише Флагман.бг. 

56-годишният изпечен сутеньор е обвинен за това, че от началото на юни т.г.,  на различни места в  Поморие, к.к. „Слънчев бряг“ и Бургас, обещавал много пари на наивни момичета, които да работят за него, като предлагат секс услуги.

Калин дори ги транспортирал със собствения му автомобил  до сескс терените, където девойките били използвани за развратни действия, независимо от съгласието им.

Престъплението, за което е привлечен като обвиняем Калин В. е „тежко" умишлено престъпление по смисъла на закона, като за него се предвижда наказание „Лишаване от свобода“ за срок от пет до петнадесет години, глоба от 20 000 до 100 000 лева и конфискация на имущество.

Бургаският районен съд счете, че събраните до настоящия момент доказателства са достатъчни, за да може да се направи обосновано предположение, че е възможно Калин да е извършил деянието, в което е обвинен.

Съдът прие, че по отношение на обвиняемия е налице и другата изискуеми предпоставка за неговото първоначално задържане, поради съществуваща към момента реална опасност той да извърши друго престъпление или да се укрие.

Припомняме, че Калин Витанов е стар познайник на органите на реда, бивш затворник, с множество криминални прояви и дори се слави като един от най-оборотните сводници по Черноморието. 

„Калин Витанов е привлечен като обвиняем за тежко умишлено престъпление в условията на опасен рецидив, има лоши характеристични данни, извършва настоящото деяние няколко месеца след излизането си от затвора по други групирани осъждания.“, казва в мотивите си съда и допълва:

„От друга страна следва да се вземе предвид и начинът на извършването на деянието, в което е обвинен, което характеризира евентуалния извършител на подобно деяние като личност със завишена степен на обществена опасност.

Начинът на извършването на конкретното деяние и приведената конспиративност демонстрира пренебрегване на общоприетите норми на поведение.“.

Определението на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.