Извергът Илко Тонев – Гаргамел, който е обвинен в едно от най-жестоките престъпления срещу жена в последните десетилетия в Бургас, спретна истинско шоу в съдебната зала днес.

Той буквално се отрече от адвокатите си и започна да се защитава сам, но с абсурдни твърдения, пише "Флагман". 

На бял лист Гаргамела бе нарисувал винта от теглич, с който твърди, че я е удрял и така на практика призна за още един предмет, с който е налагал жертвата си. Затова на следващото заседание ще се наложи още веднъж да бъде разпитана Маргарита, която да потвърди или отрече казаното от Тонев.

Това обаче не оборва потвърждението, че е ползван и другият ключ, за който има приета експертиза и върху който е била кръвта на жертвата. Тонев обаче твърди, че този предмет не е ползван от него, не бил я удрял с него, а само с винт и това били фалшификации. Ребрата й пък били счупени години преди това от други клиенти, докато проституирала в Гърция.

Тонев обяви без свян пред съда, че е селски човек и на село така решавали нещата, били първични и се справяли с проблемите с бой, в което не вижда нищо нередно. (Илко Тонев е от Харманли, б. а.)

Гаргамела призна, че е бил Маргарита от ревност и за наказание, защото тя искала да проституира при друг сводник. Уж бил я удрял само по ръцете и краката и веднъж по лицето, когато й е счупил ченето. Пред съда той отрече да й е причинил други травми и за него е необяснимо откъде тя ги е получила.

Илко Тонев призна, че е разочарован от защитниците си – Николай Рачев и Захари Кирилов, защото не му изпълнявали исканията и до скоро дори не му давали да прочете протоколите от заседанията. Искал ги от миналата есен, но му ги занесли преди няколко дни и освен това някои от тях липсвали.

Днес Гаргамела стигна още по-далеч, като поиска отвод на съдебния състав Светлин Иванов и Ангел Гагашев от Окръжен съд - Бургас, тъй като водели делото предубедено.

Илко Тонев твърдеше, че на разпита на свидетелката съдиите й задавали такива въпроси, за да пасват отговорите й на обвинителната теза. Маргарита даде своите свидетелски показания чрез видеоконферентна връзка преди шест съдебни заседания, затова е учудващо, че Тонев се сети едва сега да иска отвод на съдиите.

Припомняме, че Гаргамела е обвинен в едно от най-жестоките престъпления срещу жена в последните десетилетия в Бургас. Делото срещу него е за причиняване на телесни повреди в условията на опасен рецидив и опит за убийство.

След бруталния побой почти до смърт на секс робинята си Маргарита през 2017 г., Илко Тонев се укриваше в хотел в Китен и при опита си да избяга от полицаите скочи от втория етаж. Тогава Тонев се потроши, а съдията прецени, че е достатъчно да му наложи мярка парична гаранция с мотива, че е със здравословни проблеми и едва ли може да се укрие.

Така независимо от сериозността на престъплението и от богатото му криминално минало, той бе пуснат. И направи това, което и повечето родни бандити в такива случаи. Не спази нито едно от наложените му ограничения. По неясен и до този момент начин той напусна България и избяга в Холандия, в Хага, като не плати и гаранцията си. А след това близо три години нямаше сила, която да го върне у нас, за да понесе наказателна отговорност.

Гаргамел е осъждан за наркотици, публично известно е делото му за 2 кг. хероин, след което излежава присъда в затвора. В момента в Холандия се води производство срещу него, след като и там се е появила жертва на сексуален тормоз, мярката му там също е задържане под стража. Именно това, че той се укриваше в Холандия, забави с години старта на процеса за бруталното зверство спрямо Маргарита.

Илко Тонев е обвиняем за това, че в периода 18.06.2017 г. - 28.06.2017 г., в условията на опасен рецидив, на неустановени точно места и дни на територията на община Несебър и община Приморско, в условията на продължавано престъпление, причинил с особена жестокост три средни телесни повреди на Маргарита, посредством нанасяне на множество силни удари с ръце, крака и други неустановени метални и дървени предмети.

Гаргамел е обвиняем и за това, че в ранната сутрин на 29.06.2017 г., в гориста местност на неустановено точно място в община Средец, при съвкупност с деянието по т. 1, в условията на опасен рецидив, направил опит умишлено да умъртви Маргарита, посредством нанасяне на множество силни удари в областта на главата и тялото с твърд предмет - парче дърво, като й причинил постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота, в резултат от получените наранявания, като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини (на пострадалата е била оказана спешна медицинска помощ), като деянието е извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин за пострадалата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ