46-годишен благоевградчанин е приет в болница след зверски уличен бой. Инцидентът станал в събота около 01:30 ч. в района на кръстовището между ул. „Джеймс Баучер“ и ул. „Даме Груев“ в Благоевград, съобщиха от полицията.

Скандалът, прераснал в сбиване, възникнал между мъже, които през нощта разпивали пред денонощния търговски обект табак.

Вследствие на побоя в отделението по реанимация на МБАЛ – Благоевград е приет Велимир Михов, който е с фрактура на черепни кости, счупена гръдна кост и фрактура на ръката, но без опасност за живота. След 24-часов престой в интензивното отделение пострадалият е преместен в отделението по хирургия. Направен му е скенер и контролни изследвания, които показали, че няма прогресия на травмите.

„Има фрактура на череп и лицеви кости, но няма вътрешен кръвоизлив. Гръдната кост е най-здравата в човешкото тяло и за да бъде счупена, най-вероятно някой е скачал върху него. Пострадалият няма спомен за станалото. Състоянието му е стабилно и остава под активно наблюдение”, заяви за „Струма“ завеждащият хирургично отделение д-р Димитър Димитров.

До ден-два пациентът ще бъде преместен в отделението по ортопедия за операция на счупената китка на дясната ръка. След инцидента полицаи от 1 РУ – Благоевград са задържали за 24 ч. 28-годишен благоевградчанин, чиято съпричастност към извършеното деяние се установява.

За случая е уведомена Районна прокуратура – Благоевград. Образувано е досъдебно производство за причиняване на телесна повреда. В хода на разследването се разпитват свидетели и се преглеждат записи от охранителни камери в района за установяване причините за физическата агресия.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук