Разследващият комитет на Русия откри високопоставено дело за убийството на 30-годишната Наталия Пронина, хореограф и основател на танцова школа. Убийството е извършено през декември миналата година, убиецът е чакал жертвата на входа й и я е прострелял в лицето. Поръчителят на това престъпление, както се оказа, е жена и причината е банална ревност.

 

Според разследващите поръчителят на престъплението - психоложката Елена Сосновская - е била във връзка с женен мъж, голям московски бизнесмен (той е замесен в случая като свидетел и името му не е разкрито). Сосновская научила, че любимият й се среща не само с нея, но и с ефектна учителка по танци, която освен това била много по-млада от нея, пише Дейли мейл.
Сосновская решила да елиминира съперничката си и се обърнала към приятел с молба да организира убийството, като обещала 200 хиляди рубли за работата и чужда марка кола. Той се съгласил, купил оръжия и боеприпаси и наел свой познат, родом от Чечения, с когото някога са работили на строителна площадка, като убиец.
Убийството било извършено на 23 декември миналата година на ул. "Профсоюзная" в Москва. Убиецът чакал жертвата в двора на къщата й и когато тя се приближила до входната врата, той я прострелял с пистолет в главата. Напускайки местопрестъплението, той изхвърлил пистолета. Използвайки пръстовите отпечатъци върху оръжията, разследващите открили убиеца, който след това ги довел до поръчителя.Оказа се, че по случая са замесени още няколко души, които в продължение на месец изучавали ежедневието и маршрутите на движение на жертвата. Заподозрените в престъплението са задържани.Общо били шестима, включително клиентката. Сега те са задържани до 23 март по решение на Черемушкинския окръжен съд. Ето имената им: Тагиров Хасан Абумуслимович, Айвазян Артак Серёжаевич, Сосновская Елена Ивановна, Тагиров Руслан Абумуслимович, Таранов Константин Михайлови и Головин Алексей Вячеславович.Наказателното дело се разследва по членове за убийство срещу наем и нелегален трафик на оръжие.


41-годишният бизнесмен, който е излизал с двете жени, дал показания по делото. Известно е, че е женен и има три деца.


Според приятелите на Наталия Пронина тя не е знаела, че този мъж е женен и още повече, не е подозирала, че той има много ревнива любовница.

Превод: БЛИЦ