Подсъдимият за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков - Кристиан Николов, излиза от ареста и се прибира у дома. Той ще бъде с гривна за наблюдение. Решението на апелативния съд е окончателно, съобщава БТА.

Тричленният състав, с председател Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Величка Цанова, възприема изцяло изводите на градския съд, че Николов може да бъде под домашен арест и проследяван чрез електронна гривна, което изключва дори хипотетична възможност за отклоняване на подсъдимия.

Магистратите допълват, че не е отпаднало обоснованото подозрение за съпричастност към престъплението, в което е обвинен.

В същото време те допълват, че опасността от извършване на друго престъпление е намаляла като интензитет и заключват, че мярката "домашен арест" може да обезпечи изцяло присъствието на Николов и приключването на съдебния процес, воден срещу него в първоинстанционния съд.

Николов е със забрана за напускане на страната.

В началото на септември Софийският градски съд пусна под домашен арест подсъдимия за жестоката катастрофа. Още на следващия ден от Софийска градска прокуратура внесоха протест срещу определението, с което бе изменена мярката за неотклонение на подсъдимия.

Според Софийска градска прокуратура единствената мярка за неотклонение спрямо Кристиан Николов продължава да бъде „задържане под стража“. Изменението й в „домашен арест“ е неправилно и незаконосъобразно и като такова следва да бъде изменено.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ