Окръжният съд в Сливен промени мярката за неотклонение от "парична гаранция" на "домашен арест" спрямо 45-годишният Йордан Стоянов, обвинен в домашно насилие.

Според обвинението, той е нанесъл лека телесна повреда на бившата си съпруга пред дома ѝ. На първа инстанция на Стоянов беше наложена парична гаранция от 1500 лева, но след протест на Районната прокуратура се стигна до днешното решение на съда, съобщава БНТ.

Пред медиите той коментира, че не е участвал в нападението, а сестрите му са били провокирани от бившата му съпруга да я набият и отрежат част от косата ѝ. Боят той определи като "женски", а причината е дело за присъждане на родителски права.

"Не съм виновен. Инцидентът стана между сестрите ми и жена ми. Започнаха да се дразнят, тя ги провокира и така стана всичко. Обвинен съм от жена си. Тя казва, че съм и нанесъл два удара, които даже не може да определи дали са шамари или юмрук.

Значи, това което е подстригано, то е било за много кратко време. В смисъл отрязали са някаква част от косата и тя след това се е подстригала в смисъл да закрие това, което подстригано. Одрали са я, женски бой, разбира се. Не чувствам вина. Значи тя не трябваше да постъпва така", каза обвиняемият Йордан Стоянов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук