За изключително нагла кражба сигнализира жена в социалната мрежа. Ден преди празника на детето, мъж на средна възраст, придружаван от жена, отмъкват кутия за дарения в Плевен, пише Глас бг.

Средствата се събирали в търговски обект и са били предназначени за лечението на 5-годишната Велинка. Това за съжаление не е единственото посегателство над кутия за дарения на същото дете.

Видео запечатва, как двамата "хубавци", както ги нарича Надя Бъчварова, най-невъзмутимо отнасят събраните за детето средства. Сигнал е подаден в полицията, а хората се надяват на справедливост.

Ето и целия разказ на Надя:

"Тези "хубавци" най-спокойно са си тръгнали с кутията за дарения на Велинка вчера 31.05.2021г. в гр. Плевен от обект "Офис Решения на бул."България 8", точно преди празника на детето!

Нека споделим, за да достигне до повече хора и най-вече до хората, от които зависи присъдата на тези нагли същества!

Вече един от крадците на кутия за Велинка от габровската църква е в затвора и сега се надяваме и тези "хора" да бъдат наказани, след като вече всичко е предадено в полицията.

Ако по някаква случайност се припознаете в това видео и видите самите вие как крадете кутията на Велинка, ще ви кажа само едно!

Молете се да не се срещнем, защото света е малък! Как можахте да посегнете на тази тежка борба. Може би ако имаше закон, който да пази даренията, нямаше да има кражби на дарителски кутии.

Примерно, откраднеш кутия, 20г. затвор без значение колко пари има в нея! Сега след като не можеш да докажеш колко пари има в кутията, шанса е много малък да бъде наказан крадеца!

Скоро очакваме делото за измамницата, която злоупотреби с няколко кампании в това число и на Велинка през месец януари, където също очакваме справедливост! Днес е ден на детето! Никое дете не заслужава това зверство!

Това бяха пари събирани с любов за здравето и живота на едно малко слънчице, което скоро ще стане на 5 години. Години през които се бори за своя живот и благодарение на дарителите и силния дух на Велинка, лечението не е спирало.

Не разбирам, как може да откраднеш дарение! Точно сега, когато ще са нужни много средства за новото лечение".