Екоминистърът Нено Димов, който бе арестуван днес следобед, е отведен в ареста на 3-то районно, научи БЛИЦ.

Той ще остане там за 24 часа, след което ще бъде решено дали ще се променя мярката му за неотклонение или ще бъде удължена. 

Преди това той е бил закаран в МВР болница. 

По-рано през деня министърът беше отведен за разпит в спецпрокуратурата.

"Оказваме съдействие в момента. Ще направя изявление, след като приключим. Не съм задържан", заяви пред журналисти Димов, преди да бъде качен в кола на прокуратурата.

Впоследствие се оказа, че все пак е бил арестуван. 

Източници на БЛИЦ разкриха, че със защитата на Нено Димов се наема кантората на адвокат Менко Менков.

Той бе забелязан да влиза в сградата на Националната следствена служба, където по-рано днес бяха отведени за разпит Нено Димов и прокуристът на ВиК Перник Камен Каменов. 

Все още не е ясно и какво обвинение ще бъде повдигнато на Нено Димов. 

Очаква се утре главният прокурор Иван Гешев да даде пресконференция заедно с представители на разследващите. 

В ареста е и бившият шеф на ВиК - Перник Иван Витанов. 

Както БЛИЦ писа, на територията на Перник и София се провежда разследване на престъпления, касаещи водната криза в Перник. Това съобщи по-рано днес главният прокурор Иван Гешев в Перник.

"Делото е под наблюдение на специализираната прокуратура. Освен действия по разследването, разпити на свидетели, претърсвания се провеждат и в МОСВ", уточни той. Главният прокурор каза още, че аналогична проверка, включваща претърсване и изземване, тече към момента в Министерството на околната среда и водите.

Освен това, в министерството служители на ДАНС и МВР извършват действия във връзка с разпоредена от Гешев проверка, отнасяща се до различните режими по вноса на боклук, основно от Италия, на територията на нашата страна.

По-рано днес главният прокурор Иван Гешев заяви, че образуваните преди време дела за непредприети действия за предотвратяване на водната криза в града в Перник вече са обединени в едно мега разследване срещу длъжностни лица от областната управа на Перник, местното ВиК и екоминистерството, като то се води от спецпрокуратурата. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!