Малката Никол е била наръгана с нож в гърлото, защото се е дърпала, когато 15-годишният Иван се опитал да я целува в асансьора. Това е един от основните мотиви за кошмарното убийство в бургаския квартал “Меден рудник”, съобщава “Труд”, позовавайки се на запознати с разследването.

Преди клането двамата се скарали къде да отидат да пушат наргиле и Иван убедил 11-годишното момиче да се качи с него на тавана на блок 108. След като надупчил жертвата във врата и взел телефона и вещите й, Иван оставил Никол да издъхва в кабинката. Купил си пакет чипс, хапнал и отишъл да играе на криеница и гоненица с приятели от квартала. Кошмарните подробности станаха известни, след като непълнолетният убиец бе доведен в Бургаския окръжен съд. При закрити врати магистратите решиха да го оставят за постоянно в ареста.

“В Иван има нещо, което не е съвсем наред, но повече за състоянието му трябва да стане ясно от съдебно- психиатричната експертиза”, каза служебният адвокат Камен Кънев.

Защитникът потвърди, че скандалът за наргилето бил само един от поводите за спора между двамата в асансьора, но отказа да говори повече за мотивите. При разпитите Иван казвал, че само е “дупнал” момичето с нож и не е знаел, че то е убито. Момчето е от семейство с три деца. Баща му е пенсионер, а майка му – чистачка. Записан е за 8-и клас в училище учител”.

Никол и Иван се запознали във фейсбук и си разменили се телефоните. Във фаталния ден е била втората им среща на живо. Разследващите са установили, че малкото момиченце е имало два профила, в които контактувало с близо 3000 приятели.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!