Майката на 15-годишния Иван Иванов – Донка, чу по телефона, че синът й остава в ареста за убийството на 11-годишната ученичка Никол. Жената не може да повярва, че синът й е обвинен в подобно престъпление, пише Burgasinfo.com. Тя получи обаждането, докато разказва, че е невъзможно синът й да е убиец.
 

 „Не може да извърши такова престъпление, на мравките път прави. Ходи да помага на хората, питайте ги. Грижи се за чистота!“, твърди тя. Съседи потвърдиха, че Иван помагал, чистил градинката пред блока, ходил до магазина.
 
Mайката Донка е била у дома й в блок 96 в бургаския ж.к. „Меден рудник“, заедно със свой племенник. Според майката е абсурдно Иван да е носил нож. В петък тийнейджърът бил на плаж, след което се върнал вкъщи и после заминал за Братово, където е баща му. В неделя се върнал от селото, изкъпал се и излязъл да играе с децата. По-късно следобед се чул с майка си, когато тя се прибирала от работа.
 
 „В 16 часа ми се обади да ме пита дали да ме чака на спирката, отвърнах му: „Недей“. Каза ми, че ще ходи до магазина, а аз му казах, че нямам пари в мен, затова да ме чака да се прибера. Аз като си дойдох, той отиде до магазина и после си дойде вкъщи. Той не е агресивен, той е страхлив, другите деца го бият, той се дърпа, не посяга“, разказа Донка.
 
 Тя е категорична, че не знае за познанство с Никол. Профилът му във фейсбук е бил хакнат и възстановен след смяна на паролата.
 
 Иван нямал заболяване, но имал известно изоставане. Учил в СУ „Найден Геров“ до 8-ми клас, а сега – ще бъде деветокласник в СУ „Петко Росен“, обучавал се с ресурсен учител.
 


 Според майката Иван не можел дори да хваща нож. „Той си взема салам и ме кара аз да го режа. Нямал е момичета - приятелки, той си играеше с децата. Всички го бият. Преди го беше тормозило едно дете Цонко. Разправяхме се как може да го обиждат“, разказа Донка. Тя е категорична, че Иван не е пушил, не е пиел алкохол. Страхувал се да бъде сам.
 
 „Вчера сутринта в 4 се позвъни на вратата и го задържаха. Огледаха навсякъде. Искам да си е вкъщи детето, той ще се побърка. Той не асимилира нещата, казва - да, добре, хубаво. Едва ли ще се справи в ареста. Трябва да си е у нас. Никой не никазва как е, що е там“, заяви Донка.
 
 Като обръщение към почерненото семейство на Никол тя каза: „Искрено съжалявам и съчувствам за болката на тези хора, това са деца – най-ценното ни. Ние скърбим за децата си. Дано се намери истинският виноввник, за да не изгарят други деца“.
 


 Съседи от блока разказаха, че семейството не е агресивно. Донка се грижела за болни роднини, почиствала входа. Иван пък бил отзивчив, помагал на всеки, който го помоли. "Като малко дете е, но не е агресивен", каза млад жител на блока.
 
 ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!