Служител на районна прокуратура Пазарджик изнасял незаконно информация към кмета на Септември. Така обвиненият в безстопанственост и сключване на неизгодни сделки Марин Рачев се сдобил с 4 справки на ДАНС за купуване на гласове в града.  Това обясни главният прокурор Сотир Цацаров след съвместно заседание на комисиите по вътрешна сигурност и контрол на ДАНС в парламента.
Кметът Марин Рачев беше арестуван при спецакция в началото на годината. Тогава разследващите намериха справките на нощното му шкафче. Главният прокурор веднага назначи проверка.

„От моя страна е назначена комисия, оглавена от апелативния прокурор на град Пловдив. Комисията е извършила проверка в районна и в окръжна прокуратура град Пазарджик. Тази комисия е проверила не само тези 4 документа, но е проверила всички справки от териториалното звено на ДАНС, които са постъпвали в двете прокуратури по време на местните избори. Изводите на комисията са, че и 4-те документа, като е проследен целият цикъл на техния маршрут, имат, ако мога така да се изразя, една обща пресечна точка и тази пресечна точка е Районна прокуратура-Пазарджик. Ние не можем да установим дали копирането е извършено от съдебен служител, технически сътрудник или прокурор, но достатъчно ясно е, че копирането е извършено в прокуратурата. И четирите документа като ксерокопия носят белези, че са входирани и в прокуратурата”, обясни Сотир Цацаров, цитиран от Нова телевизия.

Отговорност за незаконния теч на информация към кмета е поел районният прокурор - Георги Кацаров. Той е подал оставка, а ВСС е приело решението му. Това, на практика, означава, че човекът, който е изнасял информация, все още работи в прокуратурата.
Сотир Цацаров обясни, че няма как да бъде установено кой точно е копирал документите и ги е изнесъл, защото те били явни, а не секретни справки. До документите имали достъп както съдебните служители, така и техническия състав, както и прокурорите. 

Кметът на Септември беше пуснат срещу гаранция от 150 000 лева, а в  негова защита няколко пъти имаше демонстрации от жителите на града. Разследването за злоупотреби срещу Марин Рачев продължава.