Нелегална ракиджийница беше открита в една от гимназиите в Пазарджик. Полицаите попаднали на инсталацията по време на мащабна операция в региона за производство и търговия с акцизни стоки, пише "Марица". 

Инсталацията за дестилиране на високоградусов алкохол е била монтирана в бивш физкултурен салон на местната Професионална гимназия по селско стопанство „Царица Йоанна" с директор Георги Гатев.

От ръководството на учебното заведение заявили пред оперативните полицейски екипи, че ракиджийницата е за учебни цели. Тя се използвала за практически занятия на средношколците от лозаро-винарската паралелка. Не става ясно обаче защо инсталацията не е обявена пред съответните институции, нито защо правеният дестилат не е деклариран, както изисква законодателството. 

Нямал обяснение за факта обаче, че в помещение, съседно на дестилерията, са намерени 230 литра ракия без бандерол, а и нямало документи ракиджийницата и алкохолът да са декларирани пред оторизираните институции.

По-късно при претърсване в къщата на ръководно лице на гимназията, в близко до Пазарджик село, са намерени още 120 литра ракия без бандерол. Нелегалният алкохол е иззет, а разследването по скандалния случай продължава.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ