Никола Маринов - човекът, представящ се за пилот, автомобилен състезател, прокурор, моторист и дори лекар, който беше задържан е оплел в схемите си още хора, съобщава Нова телевизия. Право на отговор поиска и неговата майка Константина Корчева.

Съученици и съседи на Маринов разказват, че историите за неговите различни самоличности са известни на всички. За свои съученички е казвал, че предлагат интимни услуги срещу пари.

Арестуваха протестър на Манолова, мамил хора в продължение на 10 години!

Майка му потвърждава всичко за сина си. На срещата с екипа на NOVA Корчева беше подкрепена от Николай Колев – Босия, отец Георги Иванов и Йорданка Колева – бивш кандидат за президент, позната под името Йоана Рубин.

„Потърсих ви, за да дам отговор на всички клевети, които бяха пуснати. Моят син беше арестуван в едно заведение. Той може да е твърдял, че е прокурор, може и да не е. Знам, че той има много тънък хумор и иронизира хората”, каза тя.

Ден преди интервюто, Корчева е заснета да уговаря хора какво и как да заявят пред камерата ни. Основното, което ги е съветвала, е да покажат сина й в най-добрата му светлина.

Задържаха аферист №1 у нас - представял се за олигарх, пилот и дипломат ВИДЕО

По данни на Софийската районна прокуратура Маринов вече има две присъди за кражби и една за домашно насилие. Има образувано и друго наказателно производство за закана за убийство, което не е приключило. След репортажа той беше задържан от екип на Икономическа полиция към Първо РПУ. В момента е с повдигнато обвинение за измама и с постоянна мярка „задържане под стража”.

„Продължават да текат действия по разследването. Сигналът е подаден от човек, който е станал жертва. Благодарение на него, на вас и разследването, мъжът е задържан на място. Има и други сигнали от потърпевши”, обясни комисар Добромир Обрешков.

Такъв тип измамници се раждат такива, притежават харизма и оказват влияние на другите хора, посочи комисарят. При подобни измами жертвите много рядко подават сигнали, било то от срам, или от страх.