БЛИЦ научи нови ексклузивни подробности за жестокото убийство на украински гражданин в курортния комплекс „Св. св. Константин и Елена“.

Както първо медията ни съобщи, мъжът е застрелян пред апарт хотел в курорта. Той, обаче, не е живеел там, а е бил на гости на своя приятелка украинка, научи БЛИЦ от свои източници.

Младата дама е живеела под наем в комплекса от около 6 месеца. Приятелят ѝ е бил забелязван и преди да ѝ ходи на гости.

На охранителни камери в комплекса е записано цялото убийство, посочват още източниците ни.

Жертвата е била на алея пред комплекса, като е влязъл от едната страна, а килърът е дошъл пеша от другата страна. Той е стрелял няколко пъти в главата и торса на украинеца. Стрелбата е била продължителна.

След това стрелецът се оттегля, той не е бил сам, чакал го е автомобил "Фолксваген Файтон". Както БЛИЦ съобщи, минути по-късно автомобилът е опожарен.

Според очевидци, украинецът е пристигнал в комплекса малко след 20 ч. в четвъртък със син автомобил "Шкода" комби, който е паркирал на паркинга отпред и е тръгнал да влиза вътре. 

Самоличността на жертвата е установена, но още не е съобщена официално. Убитият е на 52 години.

В момента криминалисти извършват оглед на мястото на убийството в комплекса "Св. Св. Константин и Елена". От около два часа на мястото има експерти от Криминалистична лаборатория. Извършва се оглед на автомобила на жертвата. 

 

Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ! 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук