Двете свидетелки по делото срещу Георги Семерджиев и днес не се явиха на заседанието. В съдебната зала стана ясно, че едното момиче е представило документ, че не може да присъства по уважителни причини - извън страната е до средата на декември.

Другото момиче не е открито и не е призовано. Още за предишното заседание са го търсили на адрес, но се е оказало, че не живее там, а за съседите е непознато. Търсили го и по телефон, но операторът казвал, че номерът е грешен или непълен.

В залата се очакваха днес резултати и от две експертизи. Едната е допълнителна ДНК експертиза, която не е готова. Другата – токсикологчна, е готова, като е изготвена от три вещи лица.

Вещите лица посочиха, че не може да се каже със сигурност кога точно Георги Семерджиев е употребил метаамфетамин.

„Без да е взета проба урина, каквато проба няма, не може да се каже тесен интервал. Може да се каже, че наркотиците са взети до 48 часа преди изследването. С уговорката, че този период е приблизителен“, коментираха те.

Не може да се каже дали за този период е взет един или няколко пъти - това зависи от количеството, както и от това дали този, който го употребява е зависим.

Не е установена точната концентрация на веществото в кръвта. За да се установи моментът на приема, е важно изследването за количество. Взета е само кръвна проба, и то още на заседанията на първа инстанция, като стана ясно, че тя е недостатъчна.

Иначе - наркотичната проба е достатъчно стабилна, за да може да се изследва количеството, дори месеци по-късно и дори да е отваряна, но само ако пробата е съхранявана правилно и е замразена.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук