Няма резултат издирването на трите лица, които взривиха банкомат в Сапарева баня. Това съобщи в сутрешния блок на Нова телевизия главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов. Той сподели, че операцията продължава и няма официални данни престъпниците да са напуснали страната. 

"Лицата са ясни, уточнени са, щом не се предават, са притеснени имат съпричастност към престъплението. Смятаме, че са опасни. Не мисля, че сме изпуснали тези хора. Нали не си представяте, че всичко става като на филм, тук нещата са малко по-различни. 

В случая знаем кои са извършителите, те имат няколко обекта, които са планирали предварително. Ще ви дам един пример: В Германия за 1 година са регистрирани 157 такива взривявания. През следващата година са регистрирани 317 такива", добави Маринов.

"Хубаво е, че задържахме автомобила с всички веществени доказателства. Бяхме длъжни да заградим периметъра, колегите се справиха отлично.

Колата им се е развалила в следствие на техните действия. Скокът в пропастта е саможертвен акт, затова смятам, че са имали късмет.

Парите са взети още в момента, в който са се качили в автомобила. Въпрос на време е тези лица да бъдат хванати, не смятам, че сме ги изпуснали. Към момента имаме доказателства за 4 души. За повече от четири случая седи тази група", посочи главният секретар на МВР.  

БЛИЦ припомня, че главният секретар на МВР главен секретар Младен Маринов направи пред медията ни горещи разкрития за най-актуалните теми в България.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!