Шуменка отмъкнала над 112 000 лв. от съпруга си, жената участвала в онлайн залози и била разкрита от полицията, пише Труд.

Сагата започнала през октомври м.г., когато в полицейското управление в Шумен е приет сигнал от 33-годишен мъж за кражба на 90 000 лева от частен дом на ул. “Седма“ в града. Не били установени данни за насилствено проникване в имота.

Иззети са дактилоскопни следи, но те водели към хората, обитатели на жилището. Проведени са множество разпити, между които и на лица, посочени от потърпевшия. На 27 януари в районното управление в града е получено съобщение за нова кражба от същото жилище, този път на 22 300 лева от метална каса.

Пред разследващите 33-годишният мъж обяснил, че парите събирали от близки и познати за лечение на дете. Работата продължила по няколко версии за кражбите.

За разплитане на случая помогнала открита регистрация в сайт за онлайн залагания на съпругата на мъжа. Криминалисти насочили вниманието си към жената на 33 г. Изискани са документи от различни банкови институции, от които станало ясно, че тя е  залагала големи парични суми.

Установено било, че за една година е направила залози в размер на 140 065 лева. При последвали разпити, включително и пред съдия признала, че извършила кражбата на двете парични суми, съобщават от полицията.