В хода на разследването към настоящия момент са установени 18 наранявания на телесната неприкосновеност над 17-годишното момиче. Това каза пред журналисти Георги Чинев, административен ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас и наблюдаващ по делото, пише "Фокус".

По думите му е намерен кухненски нож с кафява дръжка, който е иззет по надлежния ред и е приобщен като веществено доказателство по делото.

„17 от раните са прободни - в областта на торса на пострадалата, а една е прорезна – в областта на шията. Тя е с диаметър около 15 см.

Към настоящия момент поради здравословното състояние на пострадалата, която съвсем скоро беше изведена от Реанимация, съдебно-медицинската експертиза не е изготвена, затова си позволих да предоставя на съда копие от наличната медицинска документация“, поясни Георги Чинев.

Като причина за нападението обвиняемият е посочил конфликт с брата на пострадалата. „Всички негови тези, включително защитни такива, ще бъдат предмет на анализ. Дали е употребил алкохол и наркотици към момента на нападението ще стане ясно след назначената във ВМА експертиза. Наркозависим е от дълги години, по негови самопризнания“, каза още прокурор Чинев.

Предстои да се изясни и дали момичето е било нападнато целенасочено. „Ако той е предприел предварителни действия по нападението ѝ, което отрича към настоящия момент, обвинението ще претърпи промяна в посока по-тежката квалификация – за опит за убийство, осъществено предумишлено“, заяви Георги Чинев.

По думите му обвиняемият е регистриран в Центъра за психично здраве.

„Важно е да се отбележи обстоятелството, че последният му престой там е през декември 2015-а година. От 6 години не е бил там. Обвиняемият сменя тезите си – в един момент казва, че е бил некритичен към поддържащата терапия – не е приемал такава, а после, че само не я е приемал само през последните 10 дни“, добави прокурор Чинев.

Стана ясно още, че е назначена комплексна психолого-психиатрична експертиза, която обаче все още не е изготвена. Прокурор Чинев подчерта, че наличието у дадено лице на психическо заболяване не предполага непременно неговата невменяемост.

Припомняме, че Окръжният съд в Бургас остави в ареста Иван Кокинов за бруталното нападение в неделя вечерта.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ