Властите в Скопие огласиха повече подробности около ареста на Люпчо Палевски – Палчо, който е заподозрян за бруталното убийство на 14-годишната Ваня.

БЛИЦ припомня, че момичето изчезна на 27 ноември. Идеята на отвличането е била да бъде искан откуп от майката на детето, която наскоро е продала апартамент. Зад всичко седи бащата на Ваня – Александър Гьорчевски. Тялото на момичето бе открито на 3 декември, близо до Скопие. То е било застреляно, а ръцете и краката му вързани.

На 5 декември бащата на момичето и заподозрените Велибор Манев, Влатко Кешишов и Боре Видевски получиха 30-дневна мярка задържане под стража, след като отново бяха изправени пред съдия в Наказателния съд.

Междувременно в късните часове на 5 декември в Турция бе заловен и основният заподозрян и сочен за извършител на убийството – Палчо. По първоначални данни той е отговорен за отнемането на живота и на 74-годишния Панче Жежовски от Велес, който му е дължал пари.

Властите в Скопие разкриха, че Люпчо Палевски е бил задържан, докато се е разхождал по магистрала край Баликесир, пише македонският "Вечер".

Министърът на вътрешните работа разкрил и как точно се е придвижвал Палчо:

„Придвижването му е било следното – Скопие, Белград, България, Баликесир. Това е траекторията му. Адвокатът му с автомобил го кара в Сърбия, там той решава да остане в хотел.

На следващия ден е взет от друг човек, който го прекарва с джип през границата и преминава транзитно през България. След това влиза директно в Турция и отива в град Баликесир. Там подготвя бягство към Истанбул с такси, но е разкрит от властите. Арестуван е привечер във вторник, докато се е разхождал по магистрала край града“, съобщават скопските власти, цитирани от "Нова Македония".

По думите на министърът на вътрешните работи на РСМ край Скопие са открити и две пушки, все още се разследва дали имат общо със случая.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук