Софийска районна прокуратура предаде на съд 44-годишен мъж за изнасилване. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.
 
Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство, в хода на което към наказателна отговорност е привлечен П. Мангъров, на 44 години, за това че: в ранните сутрешни часове на 5 септември 2018 г. в София, в къща е изнасилил жена с инициали А. Д., като я принудил чрез заплашване с думите: „Имаш две възможности: или да те пребия, да те изнасиля и да те изхвърля като куче, или да не се съпротивляваш и да стане по лесния начин!“, като същевременно употребил сила спрямо пострадалата.
 
Мангъров е извършил деянието в условията на опасен рецидив.
 
Предвид високата обществена опасност на деянието и на извършителя, на 6 септември 2018 г., дежурен прокурор е постановил задържането на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС на 8 септември 2018 г. - за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.