Ново жестоко убийство разтърси България. БЛИЦ припомня, че по-рано днес стана ясно, че млада жена от стражишкото село Лозен е заклала майка си и намушкала сестра си с нож. Извършителката, която е шизофреничка, се укрива и е обявена за общодържавно издирване.

В РУ Стражица е образувано досъдебно производство за опит за убийство.

Кървавата драма се разиграла на 27 януари около 14:00 часа. 

В злополучния ден е получено съобщение от жител на стражишкото село Лозен, който станал свидетел на извършеното престъпление. Той разказал пред разследващите, че в къщата на пострадалото 13-годишно момиче били майка й и по-голямата й сестра, която страда от параноидна шизофрения. 

26-годишната дъщеря заключила майка си в стопанска постройка и с нож намушкала сестра си в гърдите, корема и гърба.

Момичето е настанено в хирургичното отделение в МОБАЛ Велико Търново. По спешност е оперирано, но е с опасност за живота.

Сега стана ясно, че извършителката се казва Юлия М. Тя е опасна и може да навреди освен на околните, но и на себе си. 

Жената е с доказано тежко психично заболяване и поне два пъти е била хоспитализирана в психиатричната болница във великотърновското село Церова кория, пише „Борба“. 

Семейството е от ромски произход и има три дъщери. Едната от сестрите от години живее в чужбина, а другите две са в Лозен с родителите си.

„Юлия непрекъснато обикаля из селото. Страхуваме се от нея. Беше известно време на лечение в болницата, но явно не пие редовно лекарства и състоянието и се е влошило“, коментират жители на Лозен.

Започнатото досъдебно производство е за престъпление по чл.115 във вр. с чл.18 от НК. Разследването се води под наблюдението на Окръжната прокуратура във Велико Търново.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!