Божидар стана и подаде ръка на Димитър Желязков. В същото време Димитър Желязков посегна да удари Божидар. Това разказа свидетелят Павел Младенов пред Специализирания наказателен съд за събитията в ресторанта „4 you” от фаталния 8 юни 2016 г., пише "Флагман". 

Тогава при престрелка Димитър Желязков-Митьо Очите бе тежко ранен, а гардът му Александър Алексиев-Сашо Водолаза бе убит.

Павел Младенов обясни, че работел като охранител към фирма „Саламандър-Д.А.С“, която пазела различни обекти в Слънчев бряг. Сред тях и дискотека „Оксижен“, свързвана с Божидар Кузманов-Божо Кравата.

Гардът Младенов обаче увери, че не е близък с него, нито с някой от подсъдимите. След въпрос кой стопанисва „Оксижен“, свидетелят отговори: „Мисля, че Николай“. След това посочи към подсъдимия Николай Иванов.

Павел Младенов, който иначе е от Хасково, каза, че тогава живеел в хотела „Villa Bonita”, намирал се непосредствено над ресторанта „4 you”. Работодателят му наел стая за лятото. Хранел се често в заведението, понеже имали осигурено намаление.

Във въпросната вечер му се обадил негов познат – Атанас, за да вечерят във „4 you”. Това се размина с показанията от досъдебното производство, когато Младенов е казал, че му се обадил Радо (вероятно подсъдимият Радослав Димитров – б.а.).

На масата били с Атанас и с още едно момче - Драго.
На сепаре в близост до бара пък седяли Божидар Кузманов, Георги Иванчев и Тодор Славов (последните двама още са под стража – според прокуратурата Иванчев е стрелял по Митьо Очите, а Славов – по Сашо Водолаза).

В един момент в заведението влязъл Димитър Желязков с над 10 човека, които били зад него. Митьо Очите се насочил към вътрешността на заведението, където се намирал Божидар Кузманов. Хората на Желязков пък направили „верига“ и се скупчили. Очите с още двама-трима застанали пред сепарето на Кузманов.

Димитър Желязков се развикал и му казал нещо от рода на „ти ли си тука...“, след което Божидар станал и му подал ръка. Тогава Митьо посегнал да го удари. Последвало щракане и зареждане. „Един-два изстрела се чуха, изплаших се, наведох се. Стана суматоха. Имаше много туристи в ресторанта. Гледах откъде мога да изляза“, разказа Павел Младенов.

Димитър Желязков бил с жилетка, вероятно бронирана. После се чули и още изстрели, обаче отвън, където имало други хора на Митьо Очите,които били отцепили улицата. Стреляло се навътре - към ресторанта. В суматохата Павел видял по земята брадвички, ножове и „всякакви такива“, както и патрони.

Митьо Очите имал пистолет на кръста. С огнестрелно оръжие бил и мургав мъж, среден на ръст, който бил в обкръжението на Димитър Желязков.

В един момент Павел Младенов успял да избяга, като прескочил цветята, които обграждали заведението. Качил  се в хотелската си стая, но след това бил арестуван за 24 часа, без да разбере защо.

Адвокат Илиан Василев, защитаващ интересите на частния обвинител Митьо Очите, дълго задаваше въпроси на свидетеля - къде точно се е намирал в заведението, какво е било разположението на интериора и т.н., вероятно за да покаже, че той не е имал ясна видимост към случващото се.

Защитници на подсъдимите от своя страна често възразяваха срещу въпросите на Василев, което доведе до разправии в съдебната зала на делото в понеделник.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ