Гаджето на изхвърлената от МВР полицайка Симона Радева – Мирослав, ще се изправи очи в очи в съда срещу Георги Семерджиев, пише Телеграф.

Якимов е призован да се яви на поредното заседание по делото срещу джигита, причинил жестоката катастрофа с две жертви на бул. "Черни връх".

Уволненият униформен трябва да даде отговори на много въпроси около познанството им с Георги Семерджиев, посещенията в неговата автомивка, както и около минутите след инцидента, когато Мирослав и колегите му са запазвали местопроизшествието.

Ще стане ясно дали именно той е предупредил полицайката Радева, че катастрофиралият джип е на Семерджиев, или ще доукраси нейната версия. В показанията си пред съда още на първото заседание по процеса Симона обясни как не знаела чий е катастрофиралият джип. Каза, че просто минавала оттам на път за автомивката на Семерджиев, за да си вземе забравени ключове. Впоследствие занесла стълба на Георги, за да си влезе в апартамента, но не знаела защо.

Якимов твърди, че именно той се обадил на Симона с думите „Георги май е направил беля“, твърдят запознати с показанията от досъдебното производство.

Той ще трябва да обяснява и за очевидеца на катастрофата, който казал на полицаите в коя посока е избягал шофьорът на фаталния джип, но униформените забравили да му запишат имената. Този човек и до днес не е издирен.  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук