Вчера се прибирахме със съпругата ми от село славяново към град Хасково, където живеем. На 20 км. от Хасково се опитах да изпреваря тъмносин фолксваген, който криволичеше. Съпругата ме помоли да не го правя, защото изглежда опасно и ме помоли да карам зад него.

Пиян или дрогиран?! Хасковски джигит шпори Голфа си в насрещното, къде е полицията? ВИДЕО

Това заяви в ефира на Нова телевизия Радко Кьосев, чиято жена е заснела видеото със скандалния водач в Хасковско, който кара в насрещното.

„Когато стигнахме до село Малево, той се срещна пряко с една лека кола – ауди. Той щеше да се удари и в междуградски автобус. Тогава се обадих на 112 и подадох номера на колата. Продължих да го следвам“, добави той.

„В първия момент останах учуден, че когато видеше, че идва кола, пряко заставаше в нейното платно и в последния момент ставаше разминаване по чудо“, каза Кьосев.

„Аудито бе карано от младо момиче, то трепереше на волата. Ако карах малко по-бързо, сигурно щях да я ударя“, добави той.

Водачът е установен. Открит е спящ в жилището си в Хасково. Над 1,2 промила е пробата му за алкохол, предстоят данните от кръвната проба. Той ще получи и административни санкции. Ще му бъдат съставени няколко акта.

„За мен този шофьор трябва да бъде лишен от правото да управлява автомобил“, каза Кьосев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук