За вандализъм по време на опера алармираха десетки потърпевши. След спектакъл на Софийската опера и балет хора откриха автомобилите си със счупени прозорци, съобщи NOVA.

Малко след 23:00 часа вечерта в петък собственици на автомобили са били неприятно изненадани, когато ги откриват на буферния паркинг в началото на Панчарево със счупени прозорци и с щети по тях.

Те паркират там вчера, за да отидат на спектакъл, организиран от Софийската опера и балет. По информация на МВР само въпросната вечер са разбити над 4 автомобила.

Петър Велков също открива автомобила си със счупен прозорец.

„В последствие се появиха още 4-5 човека, които бяха също със счупени прозорци. А отделно видяхме коли, които са се опитали да счупят, но явно не са успели и само са наранени”, разказа Велков.

На неохраняемия паркинг, на който спират всички за летния фестивал „Музи на водата”, все още стоят следите от счупените прозорци.

„Викнахме полицията и чакахме 40-50 минути, звъняхме 3-4 пъти. Оказа се, че и на съседен паркинг се е случило това. Там е имало и кражба, при нас кражба нямаше”, разказва Велков.

И ако той вече е намерил начин да поправи щетите, то други потърпевши като Анимира Кръстева все още търсят вариант.

„Предното дясно стъкло е счупено изцяло на колата. Няма как да се ползва колата на практика. Тя си е отворена изцяло”, обяснява Анимира Кръстева.

Всички помнят и думите на полицаите, които идват на място.

„Те споделиха, че това е нещо, което не се случва за първи път там. Аз това, което си говорих с тях, беше: „Поне сложете една табела - „Тук се чупят стъкла", за да може всеки да си прецени дали да поема този риск”, разказва Петър Велков.

От Софийската опера и балет казват, че не са поискали допълнително съдействие за охрана, защото не са били сигнализирани за подобен проблем. Кой е извършителят - до момента не е ясно.

„В една от тях имаше кръв и съответно взеха някакви проби, не знам, дано да завърши положително това разследване и да се установи кой е виновен”, казва Анимира Кръстева.

От този момент когато има спектакли, паркингът ще бъде охраняван от полицаи след решение на общината.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук