Легендарният автоджамбазин Ицо Турчина, който бе неуловим за родната Темида, се оказа сгащен не от кого да е, а от "Топлофикация", научи "Телеграф" от източници в Съдебната палата. 

Крадецът се съди с парното за сметка от точно 3229 лева. Заради борча банковите сметки на апаша били запорирани, което го накарало тутакси да изтича до съда и да обжалва иска. Като капак дори спечелил делото на първа инстанция. Столичното парно обаче не си оставя магарето в калта и светкавично обжалва пред Софийския градски съд. Изходът от епичната съдебна битка ще стане яден в края на месеца, за когато е насрочено и съдебното заседание пред СГС.

За последни Турчина бе сгащен миналата година заедно с брат му Валентин, който заработва като автомонтьор. Ченгетата ги спипали в гараж в Горубляне с крадена кола, която била подготвена да бъде разфасована за части. Двамата прекарали 72 часа в ареста, след което били пуснати от съда. Делото все още не е приключило. Деянието обаче попада в изпитателния срок на Ицо от предходно осъждане. В края на 2017 година той сключва споразумение с прокуратурата, признавайки се за виновен за кражбата на "Фолксваген Голф" 7-ма серия за малко над 18 000 лева. 

Кражбата била извършена през септември същата година. Тогава апашът използвал "електронен блок - компютър" и клю, за да задигне возилото, "с намерение да го ползува". Споразумението е одобрено от Софийския районен съд и така Турчина отнася 1,3 години условно с 3-годишен изпитателен срок. Магистратите го лишават от право да шофира за определен период. Решението влязло в сила веднага. 

Споразумение с прокуратурата се оказа, че е сключил и близкият на Турчина авер с още по-атрактивно прозвище Стоян Китаеца. Делата им води един и същи адвокат. В края на миналата година Китаеца е спипан край Владая заедно с Митко Боксьора. Двамата били в крадена "Тойота" РАВ 4 за 8000 лева, на която сложили фалшив дипломатически номер на румънското посолство с идеята, че ченгетата няма да спрат такава кола. Когато все пак ги спрели, Боксьора, който бил костюмиран досущ като дипломат, разиграл истинска пиеска, казвайки че е дипломат. Двамата моментално били проснати по очи и отведени в ареста. В началото на тази година си признали вината и сключили споразумение с прокуратурата, което било одобрено от СРС. Отнесли по 1 година и 6 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок. Били лишени от право да управляват МПС за половин година. След което си тръгнали по живо, по здраво. 

Миналия месец Китаеца обжалвал пред СГС друга наложена присъда от районните магистрати и даже успял да намали от 1,6 години условно на 6 месеца условно. Присъдата му била наложена заради краден преди 4 години "Опел" за 8700 лева от ж.к. "Изгрев".