3000 лв. за два комплекта тенджери, куфарче с вилици и ножове и спален комплект. Толкова е платил възрастен пловдивчанин на измамници.

За измамата по-рано писа БЛИЦ. Сценарият бе, че беден украински бежанец с мерцедес продава уж качествени фалшиви съдове за готвене от багажника на скъпарското си возило. 

Въпросният случай с пловдивчанина е от вторник, а органите на реда издирват извършителите на измамата.

Във вторник преди обяд възрастният мъж бил заговорен на улицата от трима мъже, представили се за търговци на качествени луксозни стоки за бита.

Той поканил непознатите в дома си, а те успели да го заблудят, че предлаганите съдове за готвене и прибори за хранене са със златно покритие.

Убеден, че сделката е изгодна, потърпевшият дал 3000 лева на измамниците.

По-късно, разбирайки за покупката на стоките с неясен произход и многократно по-ниската им цена на пазара, роднини на възрастния човек потърсили помощ в районното управление.

От МВР отново апелират гражданите да проявяват повече бдителност, за да не станат жертви на подобни злонамерени действия.

От там напомнят под никакъв предлог да не допускат в жилищата си непознати и случайно заговорили ги на улицата хора, както и да не им дават пари.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук