„Някои грешки са толкова сладки, че е грях да ги допуснеш само веднъж“, това споделя в социалните мрежи ужасяващият убиец Мерт Мехмед. Младият мъж от Джебел изтърпява 30-годишна присъда за двойното убийство на майка и дете.


Мерт Мехмед

Той е зад решетките от близо 6 години. Мъжът трябваше да изплати кръвнина в общ размер на 450 000 лева, но до този момент нито лев обезщетение не са получили роднините на зверски убитите майка и дъщеря.Смразяващото кръвта деяние бе извършено в нощта на 20 срещу 21 април 2014 година в Джебел. 24-годишната Джейлян и 7-годишното й дете Джейда са открити мъртви в дома си, след като домоуправител на жилищен блок подава сигнал към спешния телефон 112 за силна миризма на разложен труп, носеща се от апартамента на Джейлян Юсуф.

Малко по-късно полицейски патрул е принуден да влезе през терасата на първия етаж в жилището на семейството. Там униформените се натъкват на ужасяващата гледка: телата на Джейлян и детето й лежат на леглото, зверски заклани и покрити с одеяло. По стените има кръв.

Разследващите задържат за деянието 18-годишния тогава Мерт Мехмед. Тийнейджърът се вмъкнал в жилището, за да краде, въоръжен с брадва. Джейлян обаче се събудила и се развикала. Той я ударил с брадвата и майката паднала върху спящото дете.

То се събудило, при което Мерт му нанесъл първия удар с острието, който бил смъртоносен. Въпреки това ученикът ударил момиченцето повторно. Стените на стаята се оплискали с кръв.

След като обезвредил жената и детето Мерт хвърлил върху телата им одеало и преровил апартамента. Успял да открие между 250 и 300 лева в дамското портмоне на Джейлян, взел и 2 телефонни апарата.

След това ученикът се прибрал в дома си, който се намира в съседния блок, хвърлил окървавените дрехи за пране и легнал да спи. На другия ден отишъл на пазар с майка си. С откраднатото си купил нови маратонки и мобилен телефон.

Новите маратонки бяха на краката му, когато присъдата бе произнесена.

В момента Мерт излежава присъдата си в Пловдивския затвор, твърдят запознати. Меракът му обаче е да излезе предсрочно за добро поведение.

В същото време в профил в социалните мрежи се появиха негови снимки от килиите - с пура в уста.

„Човек не съжалява толкова много за нещата, които е нaправил погрешно, колкото за нещата, които изобщо не се е опитал да направи“, споделя Мерт.

В профила му във фейсбук убиецът е посочил като местоживеене Маями, Флорида.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!