Росен Ангелов е издирван в цяла България. Направих си труда да проверя какви действия са извършени по присъдната преписка. Това заяви прокурор Емилия Русинова на днешния извънреден брифинг за шесторното убийство в Нови Искър.
"Всички необходими и възможни действия в такива случаи са били приложени по отношение на лицето Росен Ангелов. Към момента, когато е трябвало да се привежда към изпълнение тази присъда, нашето законодателство беше различно - след като съда постанови присъдата, тя се изпраща към прокуратурата, която е внесла обвинителния акт. Ако лицето обаче е регистрирано на друго място, то постановлението се изпраща в градска прокуратура. Това отнема между 7 и 10 дни. Лицето така знае за постановената му окончателна присъда, защото тя вече е качена и на сайта на прокуратурата. Времето, което отнема изпращането на присъдата, даваше възможност на лицата да се открият", добави Русинова. 

"Вече има промяна в нашето законодателство. В момента, в който бъде постановена присъдата, прокуратурата може да я изпълни", добави тя.

В същото време прокурор Наталия Николова разби на пух и прах теориите на конспирацията, свързани със самоубийството на масовия убиец от Къщата на ужасите.

"Престъпление, което е извършвал преди, е било в същата махала, където е търсен. Не знаем дали е било точно в същата постройка", добави прокурор Наталия Николова.

Междувременно шефът на следствието и зам. главен прокурор Борислав Сарафов обяви сензационен обрат и разкри истинската причина Ангелов да изтреби цяла фамилия. 

"В целия регион, който претърсвахме, имаше над 500 къщи, повечето от които са необитаеми. Той е използвал ток, като се е свързвал нелегално към мрежата. Интернет е използвал благодарение на бисквитка, която е закупил от негови познати и приятели, които са разпитани по делото. Къщата е без административен адрес", каза Борислав Сарафов.

На извънредни брифинг се появиха и страховити подробности за касапницата в Нови Искър, а разследващите оповестиха какво се е случило по часове.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!