Като народен представител от ВМРО, избран от Габрово, и като българин остро осъждам жестокия побой над Венцислав Иванов. Бях силно шокиран и ядосан от разпространените от медиите кадри, от които ясно се вижда как три лица от цигански произход с особена агресия и жестокост пребиват младия човек. Това коментира депутатът от ВМРО Борис Вангелов в своя позиция до медиите.

"От разказа на пострадалото момче и от видеоматериала се вижда необяснима агресия и целенасочена безмилостност при действията на нападателите. Това е недопустимо и е поредното доказателство, че част от циганите се чувстват безнаказани и демонстрират арогантност и жестокост, нападайки жертвите си на групи. Къде са сега правозащитните организации, които от години усвояват държавни пари за несъстоялата се интеграция? Къде са сега те, за да защитят пребития продавач?", пита народният представител.

"Това е лицемерие и родоотстъпничество. Настоявам компетентните органи да разследват дейността им. За съжаление това не е изолиран случай, а тенденция, която пълзи като епидемия в цялата страна. Ето защо като представител на ВМРО съм категоричен, че повече от всякога има нужда от цялостна концепция за справяне с циганизацията и маргинализацията в България. Има нужда и от промени в НПК, които да не допускат процедурни хватки да оставят на свобода извършителите на такива престъпления", подчертава той.

"Още миналата година ВМРО направи такива предложения – при средни и тежки престъпления да отпадне възможността за споразумение с прокуратурата, което дава възможността престъпниците да получават ниски присъди. За съжаление това не беше прието. Сега, след скандалното решение по случая „Войводиново“, ще внесем отново тези текстове в НС. Настоявам разследващите, прокуратурата и съдът този път да постъпят мъжки и да бъдат безпощадни, прилагайки цялата сила на закона. Също така настоявам МВР - Габрово да направи проверки в целия регион какви цигански групи са се заселили и на какво основание пребивават и как се издържат. Ще бъда безкомпромисен и няма да оставя това да е поредният случай на побой, останал без последици", призовава Вангелов.

"Ще следя как институциите си вършат работата по случая",  уверява народният представител от Габрово.