Военно-окръжна прокуратура - Пловдив е повдигнала и предявила обвинение срещу военнослужещ – младши сержант от военно формирование в Пловдив за това, че   на 21.05.2018 г. около 01.00 часа в Пловдив,  чрез нанасяне на един удар с нож в областта на сърцето, умишлено е умъртвил полицаят Добромир Лазаров от Сопот, като убийството е  извършено по особено мъчителен за убития начин.
По отношение на обвиняемия Ангел Желязков  е постановена мярка задържане в помещенията на сектор „Арести“ Пловдив за срок от 72 часа с оглед довеждането му пред съда. Предстои внасяне на искане на прокурора  за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“.

Както БЛИЦ съобщи, с8нощи военният е наръгал многократно с нож опонента си –полицаят Добромир Лазаров. Последният е отишъл в дома на Желязков, избухнал е скандал, който се пренесъл на улицата. Полицаят е ударил с юмрук в главата военният, Желязков извадил нож и го наръгал многократно. Фаталният удар е бил в сърцето. Спорът е заради разследващия полицай от РУ Карлово Люба Алексова.

32-годишната жена е живяла на семейни начала с Желязков в Пловдив. Преди повече от година започнала работа в карловската полиция, между нея и убития имало връзка. Снощи Лазаров е отишъл в дома на опонента си, за да се изяснят, но е загубил живота си.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ