Педофилски скандал с участието на културен, читалищен деец гръмна в Петрич. В четвъртък вечерта полицията е задържала Димитър П., домакин в читалището в южния град за еротични чатове с деца, на които предлагал тайни срещи, пише Struma.com.

През работно време от компютрите в читалището Димитър влизал в социалната мрежа TikTok и Фейсбук и говорил цинизми на непълнолетни деца, предлагайки им сексуални удоволствия. При обиска в стаята му в културната институция са намерени аксесоари за плътски удоволствия, вибратори, еротични снимки, а в компютрите му чатове с непълнолетни момичета.

Компютрите са иззети.

Димитър е и активен поддръжник и активист на политическа партия в града. Според коментарите в полицията има оплаквания от родители на малолетни и непълнолетни момичета, които разказвали за залитанията на читалищния деец, намеците му по време на занимания на децата в читалището.

Домакинът е арестуван и оставен с прокурорско постановление за 72 часа в ареста.

Скандалът се разраства в Петрич, хората са настръхнали, след ареста на Димитър, деца продължавали да се оплакват от домакина. Това е вторият случай на педофилия, разкрита в Пиринско в последния месец.