30-годишна англичанка получи доживотна присъда, задето е организирала убийството на 22-годишен уязвим младеж, след като правила секс с него, пише bg-voice.com. 

Беки Уест-Дейвидсън уредила смъртта на аутиста Джо Пуули, който се „влюбил лудо“ в нея и започнал да й праща любовни послания. След като научил, че тя не живее с децата си и изразил изненада от това, тя побесняла и изпочупила всичко в стаята си. След това наела Шон Палмър и Себастиан Смит, които хвърлили Джо в река Гипинг в Ипсуич.

Палмър първо отричал, но накрая признал пред майка си, че е държал младежа под водата, а Смит уж само помогнал да намерят Джо, но после признал пред приятел, че го е отвел в гората и го накарал „да копае собствения си гроб“. Тялото на Пуули е било намерено в реката от човек, разхождащ кучето си, на 7 август 2018.

Уест-Дейвидсън била толкова коварна, че имитирала мъка по Пуули и дори била прегърната от разстроената му майка, преди де се разкрие цялото престъпление. Поръчителката на убийството очевидно е била заплашила Пуули, защото се е опитала да изтрие от Фейсбук акаунта си диалог с него, в който тя му казва „прецакан си, приятелче“, а той я моли да отмени мократа поръчка.

Съдията Мартин Ливет заяви към подсъдимата:
„У мен няма съмнения, че Вие сте подстрекавали атаката срещу Джо Пуули. Тъжното е, човекът се е водел от любящото си сърце, а Вие предадохте неговото сърце… Били сте част от група, която цени Джо, докато ви е било удобно, а после сте го отхвърлили.“
Физическите убийци бяха определени от майката на жертвата, че са били „егоистични разбойници, които са се прицелили в младежа заради неговата уязвимост“.

Палмър получи присъда от 17 години затвор, Смит – от 21, а още една 26-годишно жена, която се оказа замесена в случая, бе оправдана по обвиненията в убийство и непредумишлено убийство.