30-годишната видинчанка, която бе нападната вчера сутринта, е с тежки травми на главата, счупен нос, фрактури и кръвонасядания, съобщава "Видин Вест". 37-годишният познайник на полицията я е причакал пред дома й и е нанесъл жесток побой с бокс.

Извършителят е задържан за 24 часа в полицията. Сигнал за престъплението е получен на тел. 112.
 
По информация на ОУ на МВР-Видин медици са транспортирали жената в спешна помощ. В хода на оперативно-издирвателни мероприятия и разпита на пострадалата разследващите са установили съпричастността към деянието на 37-годишния мъж.

Същият е нанесъл побой на жертвата и в периода на коледните празници, за което му е бил съставен предупредителен протокол от органите на МВР. Зверското нападение се е случило пред очите на 2-годишното дете на младата майка. 
 
Посегателството е станало, докато жената е извеждала детето си за детска градина. Тя е била посрещната с удари от агресивния мъж пред врата на жилището си и е успяла да прикрие детето си, заставайки между него и нападателя.

Благодарение на тази нейна бърза реакция детето е здраво, но е силно уплашено от преживяната травма. Побоят, който е нанесен с бокс над младата жена, е бил толкова ожесточен, че цялата етажна площадка пред жилището й е била окървавена.
 
Агресивното нападение не е първото на 37-годишния познайник на МВР. Освен че по коледните празници отново е нанесъл жесток побой над същата жена, насилникът преди няколко години е нападнал и друга жена, но тогава се е разминал с административно наказание.

Нападнатата вчера млада майка вече е подала сигнали до всички отговорни институции и е силно притеснена както за своя живот и здраве, така и за този на невръстното й дете.
 
В момента съдбата на насилника се решава от Районна прокуратура, която следва да прецени дали агресорът следва да остане още 72 часа зад решетките, както и по какъв начин ще процедира Темида впоследствие с него.

Припомняме, че това е вторият случай на брутално посегалство върху жена в Северозападна България от началото на годината. Преди дни във врачанското село Галиче брутално бе убита и изнасилена 18-годишната Андрея.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ