ГЕРБ е под силна обсада, не е изключено "Има такъв народ" да победят. Това каза социологът от "Алфа Рисърч" Боряна Димитрова в ефира на БНТ.

При ГЕРБ има спад, няма срив. Доколко те ще съумеят да контролира спада, това е големият въпрос според социолога, която допълни, че ГЕРБ се нуждае и от сериозни парламентарни лица. "Може да бъде една смислена опозиция, каквато нямахме в предишното Народно събрание", смята Димитрова.

Не е изключено "Има такъв народ" да победят. Те са в умерен ръст. Фокусът на общественото внимание по думите на социолога се е преместил от съревнованието между партиите върху действията на служебното правителство.

Според Боряна Димитрова БСП не е могла да не предприеме такъв ход за голяма лява коалиция. "Към момента като обществено послание това звучи позитивно, защото вместо разделяне има обединение. Това, което е рисково за БСП е обаче, че този ход, който е навън, не успя да преодолее противоречията вътре", каза Димитрова и допълни, че БСП не е започнала все още тренд нагоре.

"Проектът Жан Виденов трябва да събере русофилската ниша, вероятно ще вземе 1-2%. Този проект събира по-скоро хора, които вече са били извън БСП. Събира по-радикално настроени хора", каза още социоложката.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес тя обясни защо е смущаващ тайният свидетел на Бойко Рашков срещу Бойко Борисов.